MGM montaža - Mobilna kućica Jana

Prednosti mobilnih kućica Jana


Oblikovna modularnost

Mobilna kućica Jana zamišljena je kao višeslojni modularni koncept. Osnovni modul sastoji se od prostora za boravak ili spavaće sobe i sanitarija. Sanitarije se nalaze u obje varijante tj. i u varijanti prostora za boravak i u varijanti spavaće sobe.

Osnovni moduli spajaju se u cjeline od dvije ili tri jedinice tvoreći apartmane povezane zajedničkom terasom natkrivenom pergolom. Terasa i pergola uvijek su prisutne i predstavljaju središnje mjesto za druženje na otvorenom uz sve pogodnosti zaštite od atmosferskih neprilika.

Funkcionalna modularnost

Isti modul mobilne kućice Jana može se upotrijebiti za najrazličitije namjene: kupaonice, WC-i, praonice rublja, recepcija kampa, prostori za druženje, trgovine, razne uslužne djelatnosti, itd. Zbog modularnog pristupa iskorištenost prostora u ovim mobilnim kućicama je optimalna.


Održiva konstrukcija

Osnovna konstrukcija mobilne kućice napravljena je od pocinčanog čelika čime se osigurava čvrstoća, postojanost i jednostavno višekratno sklapanje, rasklapanje i moguća selidba na druge ili susjedne lokacije.

Sekundarna konstrukcija napravljena je od drva i drvnih prerađevina koje se u cijelosti mogu reciklirati. Izolacije kućice su od prirodnih materijala.

Suvremeni dizajn

Mobilna kućica Jana ima suvremeni dizajn i okrenuta je prirodi pružajući svojim korisnicima visok stupanj privatnosti budući da se u cjelosti može zatvoriti drvenim griljama koje su logičan produžetak pročelja.

Obloge pročelja mogu se mijenjati u zavisnosti od specifičnosti lokacije ili oblikovnog koncepta kampa odnosno prostora na koji se postavlja.


Niži troškovi transporta

Budući da se moduli u tvornici izrađuju u dva dijela koji se, nakon što su u cjelosti zgotovljeni, povezuju / sklapaju na samoj lokaciji, to omogućava jednostavniji transport po prometnicama, bez potrebe za specijalnim prijevozom što olakšava i pojeftinjuje dostavu i na udaljene lokacije. Iz tog je razloga isprojektirana širina pojedinog dijela modula 255 cm, što je najveće širina tereta na prometnicama EU.

Energetska samodostatnost

Mobilne kućice su energetski učinkovite. Na ravni krov mobilne kućice mogu se postaviti fotonaponski paneli na nezavisnoj konstrukciji, a s površine krova skupljat će se kišnica za sanitarno-tehničku vodu za potrebe sanitarnog čvora pojedinog modula.

Izolacija unutar zidova osigurava ugodnu klimu osiguravajući paropropusnost koja i ne postoji u mobilnim kućicama s limenim ili plastičnim oblogama. Zbog ventiliranih pročelja potreba za rashladnim uređajima svedena je na minimum i može se svesti samo na ventilatore.


Ekološki materijali

Mobilna kućica Jana izrađena je od materijala koji se mogu u cjelosti reciklirati, te zbog ekološke prihvatljivosti materijala i primjene materijala iz obnovljivih izvora poštuju okoliš i ujedno štede energiju.

Kompletna usluga montaže

Predviđeni rok montaže mobilnih kućica na njihovoj lokaciji je jedan radni dan.

Uz usluge tvrtke MGM, za mobilnu kućicu Jana ne morate osigurati dodatne tvrtke za radove koji prethode ili se nastavljaju na sami montažu mobilnih kućica. Naime, tvrtka MGM montaža nudi sljedeće dodatne radove:

  • prijevoz objekta na lokaciju
  • izrada platoa za smještaj kućice
  • armirano betonski radovi
  • spajanje kućice na gradsku infrastrukturu
  • uređenje okoliša / eksterijera.